ZZP-Alphen-40

Missie

ZZP Alphen is een vereniging voor alle Zelfstandigen Zonder Personeel in gemeente Alphen aan den Rijn. Het doel is om vanuit het netwerk de belangen van de ZZP’er te behartigen, de ondernemers met elkaar te verbinden en het ondernemerschap te bevorderen.

Wanneer ben je ZZP’er?

Iedere zelfstandige professional zonder personeel is voor de vereniging een ZZP’er. Denk aan eenmanszaken, maatschappen, vennootschappen onder firma, Besloten Vennootschappen, freelancer: zolang er naast de eigenaar of aandeelhouder geen personeel in loondienst is. Alle branches zijn welkom.

Onderscheidend

Nederland is een land met veel regeltjes, deze kunnen de vooruitgang bevorderen maar ook het ondernemerschap lastiger maken. Ondanks de aanzienlijke toename van het aantal ZZP’ers, heeft de overheid nog moeite om de situatie van de ZZP’er te begrijpen. ZZP Alphen zoekt hiervoor de samenwerking met andere regionale en nationale ZZP-organisaties zodat belastingregels en regeldruk voor de ZZP’er verminderd kan worden.
Door samenwerking met ZZP-Nederland beschikken de leden over een helpdesk die hen ondersteunen met vragen over belastingzaken, Kamer van Koophandel, UWV, VAR Verklaring, administratieve vragen, eerstelijns juridisch advies, incassoservice, vergunningen, conflicterende belangen etc.

Informatieve bijeenkomsten

Elke maand komen leden bij elkaar om kennis te vergroten en andere ondernemers te ontmoeten. De meeste bijeenkomsten hebben een informatief karakter. Wellicht is het een bijeenkomst waarbij een specialist een workshop geeft over net dat onderwerp waar je je eens in wilt verdiepen of waar je net een vraag over hebt. Misschien heb je een prangende vraag voor een collega ondernemer en wil je ervaring uitwisselen. Onder het genot van een drankje kun je dan samen sparren.

Samenwerking

Soms ervaren ZZP’ers het alleen werken als zwakte: wanneer een potentiële klant de opdracht niet verstrekt vanwege bv continuiteïtsproblemen bij ziekte of onzekerheid over de aanwezige kennis. In het netwerk zijn collega’s dichtbij en kun je door kennis te bundelen nieuwe samenwerkingsverbanden vormen en zo samen wel die opdracht scoren. Tevens ligt dan de mogelijkheid van het aannemen van grotere opdrachten ook binnen de mogelijkheden.

Contributie

Om de drempel zo laag mogelijk te houden, wordt de jaarlijkse bijdrage € 50. Als lid van ZZP Alphen ben je ook automatisch lid van ZZP Nederland. De vereniging hoopt hiermee veel ZZP’ers enthousiast te krijgen om lid te worden en mee te doen en denken met de vereniging. En tenslotte: hoe meer leden, hoe krachtiger onze stem.

Ja, ik word lid van ZZP Alphen!