Dit Kabinet zegt ondernemers niet te willen belemmeren, maar de wijze waarop de DBA nu wordt uitgevoerd, belemmert veel zelfstandigen in hun ondernemerschap. Uit achterbanonderzoek van ZZP Nederland blijkt, dat minstens 40.000 zelfstandigen nu al te weinig of geen opdrachten meer hebben, doordat opdrachtgevers geen zekerheid wordt geboden door de Belastingdienst. De wet DBA is onlangs uitgesteld tot 1 januari 2018, maar het is maar de vraag of dit uitstel de rust brengt die vooral de opdrachtgevers zoeken. Veel zelfstandigen zien hun ondernemerschap teloorgaan en zien zich genoodzaakt om verder te gaan in een payroll- of uitzendconstructie. Dat gaat de verkeerde kant op, er moet nu worden ingegrepen.

In de petitie eist ZZP Nederland ondernemingsvrijheid voor zelfstandigen. Dat doet ZZP Nederland door het aanbieden van een petitie met de volgende speerpunten;

  • Vrijwaring bij Modelcontracten voor opdrachtgevers en opdrachtgevers (5 jaar)
  • Nieuwe wettelijke definitie van Ondernemerschap in de komende kabinetsperiode

De petitie wordt binnenkort aangeboden aan de Tweede Kamer, voorafgaande aan het komende debat over de DBA, naar aanleiding van de brief, die door de staatssecretaris is toegezegd.

Dit is het moment om te laten zien, dat zelfstandigen een front kunnen vormen als het gaat om het behoud van ondernemerschap. Daarom roepen wij alle zelfstandigen, opdrachtgevers en hun organisaties op om de actie te ondersteunen. Samen staan we sterk.

Teken de petitie!

 

Petitie Stop Belemmering Ondernemers van ZZP Nederland
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.