broodfonds-10-5-2106

ZZP Alphen was op 10 mei te gast bij Paviljoen Amigo, een informele setting voor een uiterst serieus onderwerp. Want wat doe je als zzp’er wanneer je door ziekte voor langere tijd uitgeschakeld bent? Kun je dan het financiële gat dichten of zie je je dan al snel  genoodzaakt om je bedrijf te beëindigen? Deelname aan een Broodfonds kan je in ieder geval twee jaar lucht geven.

Samen met andere leden stort je elke maand geld op een eigen rekening. Deze rekening blijft van jou. Wanneer een lid ziek is, storten andere leden maandelijks gedurende de ziekteperiode geld naar de zieke ondernemer. Deze storting valt onder de fiscale regeling “schenking” en is onbelast. De hoogte van de bedragen is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, die per  lid vastgesteld zijn.

Het Broodfonds is vooral gefundeerd op vertrouwen. De deelnemers kennen elkaar. Als ondernemer kun je je dan geen misbruik permitteren. In een netwerk als dit zou dat voor de ondernemer catastrofale gevolgen hebben. De werking van het Broodfonds is gebleken: er bestaan inmiddels al bijna 200 broodfondsen.

Heb je interesse voor deelname aan een broodfonds, stuur dan een mail naar info@zzpalphen.nl. Bij minimaal 20 deelnemers kan een nieuw Broodfonds worden opgericht. Broodfonds Nederland begeleidt nieuwe, startende broodfondsen.

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend

Volgende bijeenkomst ZZP Alphen:
De volgende bijeenkomst van ZZP Alphen is op 16 juni. Dit is een informele bijeenkomst waarin het netwerken met elkaar centraal staat.

Broodfonds is vangnet voor zieke zzp’er
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.