Op 15 februari vond de ledenvergadering plaats. De leden krijgen de documenten van de ledenvergadering per mail toegestuurd.

Björn van Eijk van Mistral Advocaten gaf na afloop van de ledenvergadering een informatieve lezing over algemene voorwaarden. Björn gaf praktische tips over de inhoud van de algemene voorwaarden, hoe je de algemene voorwaarden moet aanbieden en hoe je moet omgaan met inkoopvoorwaarden.

Zo mag je geen onredelijk bezwarende voorwaarden opnemen en is het verstandig om een bepaling op te nemen dat de rest van de voorwaarden van kracht blijven indien een bepaling niet geldig is. Voor consumenten en kleine ondernemers geldt een zwart en grijze lijst met voorwaarden die niet geldig zijn. Net zo belangrijk als de algemene voorwaarden zelf is het op een juiste manier van toepassing verklaren van deze algemene voorwaarden in de opdrachtbevestiging. Beperk je je aansprakelijkheid in de algemene voorwaarden, toets dan of die beperking eenduidig is en geen ongewenste effecten heeft. Voorbeeld hiervan is de beperking van je aansprakelijkheid tot de hoogte van de facturen. Als je al jaren voor die opdrachtgever werkt, kunnen al die facturen bij elkaar opgeteld worden, hetgeen de hoogte van je aansprakelijkheid veel hoger maakt dan je eigenlijk bedoeld had. Een juiste formulering is dus heel belangrijk.

Ben je niet aanwezig geweest en wil je je algemene voorwaarden laten checken of opstellen? Mistral Advocaten heeft een aanbod speciaal voor leden van ZZP Alphen. Meer hierover lees je op de pagina ledenvoordeel.

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend
Algemene ledenvergadering op 15 februari
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “Algemene ledenvergadering op 15 februari

  • Deze informatieve lezing was geen hoogdravend verhaal, maar precies de informatie die de zzp-er nodig heeft en goed te begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.